no jeszcze przy światłach dziennych(tych w reflektorach przeciwmgielnych) moze być opcja włączonych tylnych pozycyjnych(ja tak mam) tak dla spokoju bo czasami miśki jadac za toba pomyślą ze nic nie masz włączonego.
no jeszcze przy światłach dziennych(tych w reflektorach przeciwmgielnych) moze być opcja włączonych tylnych pozycyjnych(ja tak mam) tak dla spokoju bo czasami miśki jadac za toba pomyślą ze nic nie masz włączonego.
Czy ktoś wie jak zakodować VCDS-em włączone tylne światła przy dziennych ?
..... URWAŁ NAĆ! ..... :evil: arekban, kiedy pierwszy raz zarejestrowałeś pojazd, bo rozumiem, ze masz nowy samochód? W GOOGLE wpisałem "światła dzienne przepisy" i oczom mym ukazał się link:
..... URWAŁ NAĆ! ..... :evil:
...
Poza tym temat był już na forum wałkowany wiele razy!! ....... WRRRR!
kropeck - przepisy znam i pytałem tylko o to czy ktoś wie jak to zakodować.
Temat pewnie wałkowany, ale odpowiedzi na to konkretne pytanie (jak zakodować) nie znalazłem !
Przepisy przepisami ale w jesienno zimowej szarówce warto być widocznym także od tyłu.
Zaraz napiszesz mi że mam włączać sobie w dzień światła mijania ... ale jakoś mnie to nie odpowiada - począwszy od niepotrzebnych w dzień kornerów a skończywszy na ciemnym trybie nocnym w nawigacji.
Nie znajdziesz, bo w VCDS'ie tego nie ma. Poszukaj informacji o bajcie 18 - wiem - dużo szukania, ale ingerencja w niego jest dość ryzykowna, więc nie dzielę się tą wiedzą na forum. Każdy na swoje ryzyko.
Najszybciej będzie podjechać do ASO - niech oni Ci włączą. Mają taką funkcję w swoim VAS'ie. Ale oczywiście wiesz o tym, że to będzie niezgodne z przepisami i uruchamiasz to na własne ryzyko, prawda?
Nie znajdziesz, bo w VCDS'ie tego nie ma. Poszukaj informacji o bajcie 18 - wiem - dużo szukania, ale ingerencja w niego jest dość ryzykowna, więc nie dzielę się tą wiedzą na forum. Każdy na swoje ryzyko.
Najszybciej będzie podjechać do ASO - niech oni Ci włączą. Mają taką funkcję w swoim VAS'ie. Ale oczywiście wiesz o tym, że to będzie niezgodne z przepisami i uruchamiasz to na własne ryzyko, prawda?
Dziękuje pięknie. Ta odpowieź juz mnie satysfakcjonuje
Po co było się złościć ?
....oznacza, że w ZIMOWĄ SZARÓWKĘ masz jeździć na światłach mijania.
A ja po prostu na jesień i zimę chciałem sobie włączyć na stałe - dzienne przez przednie mijania + tylne pozycyjne które włączały by sie automatycznie po odpaleniu auta.
Widać VCDS jeszcze tego nie umie, więc nie usmiecha mi sie 2 razy do roku jezdzić do ASO.
Dzieki za wszystko kropeck.. Idź spać to CI nerw przejdzie
....oznacza, że w ZIMOWĄ SZARÓWKĘ masz jeździć na światłach mijania.
A ja po prostu na jesień i zimę chciałem sobie włączyć na stałe - dzienne przez przednie mijania + tylne pozycyjne które włączały by sie automatycznie po odpaleniu auta.
Widać VCDS jeszcze tego nie umie, więc nie usmiecha mi sie 2 razy do roku jezdzić do ASO.
Dzieki za wszystko kropeck.. Idź spać to CI nerw przejdzie
Nie no ... gdybyś TAK to przedstawił, to bym Ci powiedział, że to kwestia jednego albo dwóch bitów. I jeszcze bym powiedział, że jak mi prześlesz swoje kodowanie sterownika 09 - centralna elektryka, to bym Ci odesłał poprawione kodowanie.
Nie no ... gdybyś TAK to przedstawił, to bym Ci powiedział, że to kwestia jednego albo dwóch bitów. I jeszcze bym powiedział, że jak mi prześlesz swoje kodowanie sterownika 09 - centralna elektryka, to bym Ci odesłał poprawione kodowanie.
mam problem bo w kompie moge ustawic ale brak reakcji, kolega z forum powiedzial ze mignac dlugimi i wtedy dziala ale pozniej juz koniec, czy trzeba wylacznik swiatel wymieniac czy cos innego?
Co do swiatel dziennych to dodam 3 grosze..... istota ich dzialania jest widziec nas lub auta z naprzeciwka a tyl ma byc blady dopiero hamowanie pozwala dojzec auto z tylu w sloneczny dzien lepiej zauwazyc akcje stopu tylnich swiatem bez swiecacych sie calych lamp
Michał
---------------------------
O2 FL 1.4 TSI Elegance
Jak nie masz sensora deszczu to pozostaje manualny CH. Przed wyjęciem kluczyka trzeba mignąć długimi. Po otwarciu drzwi/wyjęciu kluczyka zaczną świecić. O ile pamiętam bajt 12 bit 2.
Jak nie masz sensora deszczu to pozostaje manualny CH. Przed wyjęciem kluczyka trzeba mignąć długimi. Po otwarciu drzwi/wyjęciu kluczyka zaczną świecić. O ile pamiętam bajt 12 bit 2.
mam czujnik deszczu
Michał
---------------------------
O2 FL 1.4 TSI Elegance
Witam
Czy jest ktoś ze Szczecina lub okolic kto pomoże ustawic te dodatki funkcje corner ..itp ?
Mam wersje elegance i chyba sporo jest funkcji które można uruchomic w moim aucie.
był VW GOLF mkIV -> 1.6SR AKL 101KM 99r. HIGHLINE
skradziona Skoda Octavia II -> 1.9TDI PD BKC 105KM 06r. ELEGANCE
jest Opel Astra H -> 1.7 CDTI Z17DTJ 110KM 09r. COSMO
Komentarz